Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nagy sikerrel indult 2017

2017.02.19

Hét mérkőzésen át voltunk pályán az idei műfüves bajnokságban, és bár ha nehezen is, de a döntőben 4-2 arányban győztünk a Nyergesújfalu ellen, amivel a TFCE felnőtt csapata megnyerte az első olyan sorozatot amiben elindult.

16880171_1777309112286689_1435438199_o.jpg

Az út hosszú volt a döntőig, a csoportgyőzelem után a Környe majd a Sárisáp ellen kellett győzni, végül a döntőben a Nyergesújfalu következett. Betegség és sérülés miatt Wágner Dávid, Horváth Márk, Máté Ákos és Farkas Viktor nem állt P. Nagy László rendelkezésére. Csapatunk a Balla - Göncz, Krupánszki, Német, Pawelec - Soltész - Tóth, Klausz, Megyesi, Csontos - Horváth Á. összeállításban lépett pályára. Csereként Szekér, Veres és három U19-es játékos, Farkas Márk, Víg Bence és Hajas Attila várt bevetésre.

Nehezen indult a mérkőzés, csapkodó volt a játék, nem alakult ki folyamatos passzjáték egyik oldalon sem. A félidő közepe táján Tóth harcolt ki büntetőt, amit Megyesi magabiztosan értékesített 1-0.
Sajnos egy pontrúgás után rosszul rendeződtünk vissza és az ellenfél még az első félidőben egyenlíteni tudott, a szünetben 1-1-es döntetlen volt az állás.

A második játékrészben felpörögtek az események. Előbb Csontos lőtt gólt (2-1), majd egyéni hibák következtek csapatunknál. Előbb az ellenfél egyenlíteni tudott egy kipattanó labdából, majd a játékvezető hozott számunkra hátrányos ítéleteket, amik miatt Krupánszki Balázs megkapta második sárgáját és emberhátrányba kerültünk. 

Ennek ellenére megmaradt a csapat tartása, és egy kontra végén Klausz Ádám lőtt remek gólt, ismét nálunk volt az előny 3-2-vel. A meccs végére beálló Víg Bence is betalált, beállítva ezzel a 4-2-es végeredményt. Ez úton is gratulálunk a Nyergesújfalu csapatának az elért eredményért, és reméljük a kapusuknak nem lett komoly sérülése.

Az elmúlt 5 hétben összesen 10 edzőmeccset játszott csapatunk zömében Megye 1-es csapatok ellen. Összesítésben jó eredményekre tekinthet vissza formálódó csapatunk. A Téli Műfüves Bajnokságban hat győzelem mellé egy vereség párosult, a többi felkészülési meccsen 1 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség volt a teljesítményünk.

A sikernek örülni kell, de az ünneplés max holnapig tart. Jövő héten szombaton Kisbéren megkezdődik a Megye 3 tavaszi szezonja, ahol a cél kimondva a bajnokság megnyerése és a feljutás!